Home

Nieuws

Dahlia’s Van Eeuwijk in de prijzen

Lisse - De tweede dahliakeuring die afgelopen week werd gehouden in de keuringszaal bij de CNB in Lisse viel ongelukkig na een weekend van regen, hagel en onweer.Twee inzenders wisten toch een mooie inzending op de keuring te krijgen. Bij de prijsvraag om de Lammerse bokaal zond H. van Eeuwijk zaailing 10-4 in en kreeg 8,73 punten voor deze rode cactus-vorm. De tweekleurige mutant, die van Eeuwijk uit de Engelse ‘Checkers’ wist op te sporen kreeg 8,93 punten. Bij de bekerkeuring behaalde Van Eeuwijk 9,10 punten met de roodgele cactus dahlia ‘Lisonette’. Deze door Gryson veredelde cultivar staat er prachtig bij. ‘Loretta’ van dezelfde inzender verwierf 9,06 punten. Deze paarsrode baldahlia van veredelaar Geerlings uit Heemstede staat er eveneens patent bij. Inzender Van der Vlugt stuurde wat kleinere bloemen in, waarbij de crèmekleurige ‘Vanilla’ 8,32 punten scoorde en de rode ‘Burning Love’ 8,28 punten. Het zijn cultivars waarbij bij de veredeling gelet is op kwaliteiten als snijbloem.

Van der Vlugt zond als enige voor de houdbaarheidskeuring de witte ‘Eternal Snow’ en de blauwroze ‘Ocean Bird’ in. Hun eerst beoordeling was 8,74 en 8,42 punten. In beide cultivars is de hand van veredelaar Kops te herkennen. Alle inzendingen zijn nog de gehele week bij CNB in Lisse te bekijken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.