Home

Nieuws

Dahlia sortiment zeer omvangrijk

Lisse – Het sortiment Dahlia is zeer omvangrijk. Het aantal soorten, cultivars en kleuren is enorm gevarieerd. Tijdens de wekelijkse keuringen van de KAVB in de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt van die veelzijdigheid van het sortiment helaas niet al teveel getoond.

Wellicht is dat het geval op de komende speciale dahliakeuringen, waarvan de eerste op 22 augustus plaatsvindt. Hiskoflower zet deze week echter alvast het beste beentje voor en showt onder andere prachtige kwaliteit van de dieprode semi cactus Dahlia ‘Blue Wizzard’.

Mooi is ook de oranje decoratieve D. ‘Vrouwe Jacoba’ en fijn de kleine bolvormige bloemen van de paarse D. ‘Rocco”. Dahlia’s op de vaas doen het goed en zijn ook gevraagd zoals blijkt uit de omzetten hiervan op de bloemenveilingen. In de tuin komt het product echter nog veel meer tot z’n recht. Door de wekenlang aanhoudende bloei en niet in de laatste plaats ook vanwege het brede sortiment waardoor er op hoogte en op kleur vele toepassingsmogelijkheden zijn.

Deze week zijn ook bijzonder veel cultivars van Crocosmia in de keuringszaal. Uiteraard onder andere van Kwekerij Davelaar die prachtige variëteiten toont. Daaronder een prachtig oranje exemplaar waarvan de naam niet bekend is doch het vermoedelijk Cr. ‘Jackanapas’ betreft en verder de oranje Cr. mansunorum en de donker oranje Cr. ‘Mistral’ .

T. Leenen showt een vaas met de fraaie, prachtig oranje Cr. ‘Prince of Orange’ en Jac. Van Dijk de oranje/gele Cr. ‘Venus’ en de dieprode Cr. ‘Amberglow’. Het bloeileven van Crocosmia is overigens langer dan alleen het leven van de bloem, want na de bloei ontwikkelen zich bessen die heel lang een attractieve aanvulling in met name het gemengde boeket vormen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.