Home

Nieuws 1 reactie

Crisis treft Britse biologische sector

Londen – Het aantal Britse biologische boeren is vorig jaar met vier procent gedaald naar 7.300. Het areaal biologische landbouw liep met drie procent terug naar 718.000 hectare.

Volgens de organisatie voor de biologische landbouw en voeding, de Soil Association, komt dat doordat de vraag naar biologische voeding terugloopt door de recessie.

Uit de statistiek van het plattelandsministerie Defra blijkt dat biologische groenteteelt, granen maar ook varkens- en pluimveehouderij verder is teruggelopen. In de bio-rundvee- en schapenhouderij was echter sprake van een lichte toename. Grasland, dat meer dan tachtig procent van het biologische areaal uitmaakt, bleef op hetzelfde peil als een jaar eerder.

’’Veel consumenten kijken nog eens goed naar wat ze uitgeven aan voeding. Bovendien ruimen supermarkten door de dalende vraag minder ruimte in voor biologische producten. Dat heeft veel invloed omdat bijna driekwart van al deze producten in supermarkten worden verkocht”, stelt directeur handel Finn Cottle van de Soil Association. Zij wijst eop dat de daling van de verkopen afgelopen jaar wel aanzienlijk minder sterk was dan in 2009. In dat jaar liep de totale omzet in dit segment terug met 12 procent terwijl dat vorig jaar beperkt bleef tot drie procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    WolfeBERTIE

    All people deserve good life time and loan or just short term loan can make it much better. Just because people's freedom is based on money.

Of registreer je om te kunnen reageren.