Home

Nieuws 170 x bekeken

Criminaliteit kost Britse boeren miljoenen

Londen – Criminaliteit, en vooral diefstal, heeft Britse boeren vorig jaar in totaal ruim 56 miljoen euro gekost. Dat is 17 procent meer dan in 2009, waarbij het schadebedrag aan gestolen trekkers met bijna de helft toenam.

Dat meldt de Britse onderlinge verzekeringsmaatschappij NFU Mutual, die is gelieerd aan de National Farmers Union. Volgens de verzekeraar “richten georganiseerde bendes zich systematisch op het platteland en de boerderijen daar als doelwit.” Die bendes zorgen er bijvoorbeeld voor dat gestolen trekkers binnen de kortste keren via een veerhaven uit het land kunnen verdwijnen naar een buitenlandse afnemer. Behalve trekkers, andere machines en gereedschappen wordt ook vaak diesel gestolen.

Vooral de laatste maanden neemt ook het aantal diefstallen van levend vee, vooral schapen, verder toe. Volgens NFU Mutual werden in de eerste helft van dit jaar al weer 142 gevallen gemeld, terwijl vorig jaar in totaal 155 meldingen van veediefstallen binnen kwamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.