Home

Nieuws 309 x bekeken

Consument geeft meer geld uit aan sla

Zoetermeer - Sla is de groente waaraan de Nederlanders het meeste geld uitgeven, op de voet gevolgd door de tomaat. De omzet in de supermarkten steeg vorig jaar met 8 procent naar 235 miljoen euro.

De consument koopt niet meer sla, maar geeft er wel meer geld aan uit.
De consument laat de kroppen sla vaak links liggen, maar de maaltijdsalade en de saladeschotels zijn in opmars. Bovendien komt een derde van omzet uit sla-melanges, blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

De trend naar een hogere omzet in sla zette in de eerste zestien weken van dit jaar door. De commotie rond de EHEC-bacterie leidde daarna tot een dip.

Vorig jaar aten de Nederlanders 83 miljoen kilo sla, dat was minder dan een jaar eerder (86 miljoen) en dan in 2008 (90 miljoen). Het prijsniveau steeg vorig jaar naar recordhoogte, aldus het rapport.

Sla is er in meerdere soorten, maar 85 procent van de sla die in Nederland geteeld wordt, is ijsbergsla. Van de ijsbergsla blijft ongeveer de helft in ons land, de rest is voor export. Rucola wint in Nederland snel aan populariteit en daardoor aan marktaandeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.