Home

Nieuws

College Haaren bezorgd over schaliegaswinning

Haaren - Het college van burgemeester en wethouders van Haaren verwacht niet dat er in de gemeente ooit definitief naar schaliegas zal worden geboord.

Volgens het college heeft de winning een te grote invloed op de natuurgebieden waarmee de gemeente is omringd. Dat blijkt uit stukken die de gemeente dinsdag heeft gepubliceerd. De lokale politiek sprak zich al eerder uit tegen de boring naar schaliegas.

Het Britse bedrijf Cuadrilla wil op locaties in Boxtel en Haaren met proefboringen onderzoek doen naar mogelijk permanente winning van schaliegas. Het college schrijft op de website dat een eventuele proefboring niet automatisch betekent dat de gemeente meewerkt aan definitieve schaliegaswinning. De gemeente Boxtel heeft al wel een vergunning voor de proefboring gegeven.

Schaliegas is aardgas dat met een nieuwe methode te winnen is uit leisteenlagen in de ondergrond, op ruim 4 kilometer diepte.

Het onderwerp staat op 25 augustus op de agenda van de gemeenteraad in Haaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.