Home

Nieuws

Chiquita ziet omzet en winst dalen

Cincinnati – Chiquita heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 870 miljoen dollar (611,5 miljoen euro). Dat is 5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst van de Amerikaanse fruitgigant daalde ook, van 95 tot 78 miljoen dolar (55 miljoen euro).

Volgens Chiquita nam de winst af doordat minder salades zijn verkocht en de grondstoffen, vooral groenten, duurder waren. De divisie die salades vervaardigt zag de omzet ruim 12 procent dalen tot 253 miljoen dollar (178 miljoen euro). De salades zijn volgens Chiquita erg gevoelig voor het economisch klimaat.

De slechte resultaten bij salades werden deels gecompenseerd door betere verkopen van bananen. De bananendivisie zag de omzet met 2 procent stijgen tot 555 miljoen dollar (390,6 miljoen euro). Chiquita verkocht weliswaar minder bananen maar realiseerde hogere prijzen dan in het tweede kwartaal vorig jaar.

De prijzen zijn echter dalende. Chiquita vreest dat de markt voor bananen in Europa inzakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.