Home

Nieuws 233 x bekeken

Cargill haalt kalkoenproducten terug in VS

Wichita – Cargill Value Added Meats Retail, een onderdeel van Cargill Meats Solutions haalt vrijwillig 16.000 ton verse en bevroren kalkoenproducten terug uit winkels en groothandels.

Het gaat om producten afkomstig van de vestiging Springdale in Arkansas die zijn geproduceerd tussen 20 februari en 2 augustus. De stap is genomen op basis van eigen onderzoek en onderzoek van de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteiten. De producten van Cargill worden in verband gebracht met ziekteuitbraken als gevolg van besmettingen met de bacterie Salmonella Heidelberg.

Sinds maart zijn verschillende personen ziek geworden door besmetting met Salmonella Heidelberg. Eén persoon overleed. Pas nu konden de uitbraken in verband worden gebracht met de producten van Cargill.

Of registreer je om te kunnen reageren.