Home

Nieuws 180 x bekeken 1 reactie

Broedende steltkluut gevonden in Drenthe

Leek - Bij het Leekstermeer in Drenthe is een jonge steltkluut ontdekt. Dat heeft de stichting Natuurbelang De Onlanden zondag gemeld. Het is 75 jaar geleden dat een steltkluutpaartje broedde in het Drentse gebied.

Aan het begin van het broedseizoen werden in het gebied vier steltkluutparen waargenomen. Maar door de miezerige zomer is slechts één paar daadwerkelijk tot broeden gekomen.

De Vogelbescherming Nederland bevestigt dat de steltkluut maar amper voorkomt in Nederland. Het diertje leeft wel veelvuldig in het gebied rond de Middellandse Zee. Alleen tijdens droge zomers komt de steltkluut ook richting Nederland om te broeden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    antijacht

    Als het er zes zijn, zal de KNJV wel weer afschot gaan aanvragen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.