Home

Nieuws 173 x bekeken

Britten exporteren meer rundvlees

Londen - Groot-Brittannië heeft in het eerste halfjaar 67.348 ton vers of diepvries rundvlees kunnen exporteren.

Dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De uitvoer van lamsvlees ging met bijna 6 procent omhoog naar 41.296 ton. Dat blijkt uit een overzicht van de Britse douane. In waarde gezien nam de uitvoer van rundvlees toe met 33 procent en die van lamsvlees met 13 procent. Tegelijkertijd voerden de Britten in volume uitgedrukt bijna 3 procent minder rundvlees en 18 procent minder lamsvlees in.

"We blijven actief in de weer om nieuwe markten te openen en dat levert duidelijk zijn voordelen op," stelt hoofd handelsontwikkeling Peter Hardwick van het rundvee- en schapenschap Eblex.

Of registreer je om te kunnen reageren.