Home

Nieuws

Britten denken over camerabewaking in slachthuizen

Londen – De Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice laat onderzoeken of camerabewaking – CCTV – in slachthuizen verplicht gesteld kan worden. Paice doet dat nadat enkele keren achter elkaar illegaal gemaakte opnamen zijn opgedoken waarin mishandelingen van dieren te zien zijn.

Eerder deze week ontstond opnieuw ophef over een video van de actiegroep Animal Aid in een slachthuis van Cheale Meats in Essex. Daarop is te zien hoe slachters onder meer sigaretten op een varken uitmaken en dieren over de grond voortslepen. De betrokken slachters zijn inmiddels hun vergunning kwijtgeraakt. ”We kijken nu serieus naar verplichte tv-bewaking. Dat zou veel voordelen bieden maar tegelijkertijd realiseren we ons dat het ook veel geld zou kosten”, aldus Paice.

Of registreer je om te kunnen reageren.