Home

Nieuws 183 x bekeken

Britse varkensprijzen dalen verder

Stoneleigh – De Britse varkensprijs is vorige week voor de vijfde achtereenvolgende week gedaald.

De DAPP-notering van het varkensschap BPEX staat daarmee op 149,17 pence (168,5 cent) per kilo vergeleken bij 150,06 pence per kilo een week eerder. Van half juni tot half juli stond de Britse varkensprijs wekelijks boven de 152 pence per kilo maar sindsdien is een gestage daling ingezet, zo blijkt uit het overzicht van BPEX.

Volgens het schap lijden varkenshouders door de aanhoudend hoge voerkosten bij deze prijzen nog altijd een verlies van bijna 8 euro per geslacht dier. Het schap heeft daarbij tevens bekend gemaakt dat het aantal biggen per zeug dit jaar uitkomt op gemiddeld 22 terwijl het aantal worpen per zeug rond de 2,25 ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.