Home

Nieuws 253 x bekeken

Britse keten laat plantentelers vallen

Londen – De grootste Britse keten van DHZ-zaken en tuincentra B&Q heeft op korte termijn de leveringscontracten met een aantal telers van tuin- en potplanten opgezegd.

B&Q ziet de laatste tijd de verkopen fors inzakken. Een deel van de bestellingen is nu naar een groot telersbedrijf in Hull gegaan.

De beslissing en vooral de korte termijn waarop die in gaat is slecht gevallen bij de National Farmers Union. ’’De manier waarop B&Q met deze telers om gaat is schandalig. Veel telers blijven met grote voorraden zitten waar ze nu een nieuwe afnemer voor moeten zien te vinden”, aldus hoofd tuinbouw Hayley Campbell-Gibbons. Zij wijst er daarbij op dat de teelt van sommige planten jaren voordat ze naar de afnemer gaan moet beginnen.

De NFU is er wel in geslaagd een speciale ondernemerssubsidie binnen te halen bij de gemeente Londen waarmee getroffen tuinders een verkoopactie kunnen ondernemen op de groothandelsmarkten in de Britse hoofdstad.

Of registreer je om te kunnen reageren.