Home

Nieuws

Braziliaanse minister van landbouw opgestapt

Brasilia - Voor de vierde keer in enkele maanden tijd is in Brazilië een minister opgestapt wegens verdenkingen van corruptie. Dit keer rolde de kop van Wagner Rossi, de minister van Landbouw.

Dat bevestigde het kantoor van president Dilma Roussef.

Roussef begon in juli met een grote schoonmaakactie binnen de ministeries van Transport en Toerisme. Drie ministers waren naar aanleiding van die onderzoeken al vertrokken. Ook tientallen ambtenaren werden ontslagen. Er zou voor miljoenen euro's zijn verduisterd op de departementen.

Overigens ontkent Rossi zich schuldig te hebben gemaakt aan corruptie. "De afgelopen dertig dagen heb ik een dagelijkse stortvloed van valse beschuldigingen over me heen gekregen'', zo schrijft hij in en brief die in handen is van Braziliaanse media. "Alle beschuldigingen zijn vals.''

Roussef wil schoon schip maken in Brazilië, dat in 2014 gastland is van het WK Voetbal en in 2016 voor de Olympische Spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.