Home

Nieuws

Brand in schuur met kalveren na noodweer

Baarle-Nassau – Aan het eind van de morgen is brand uitgebroken in een schuur met kalveren aan de Bredaseweg in Baarle-Nassau.

De brand is mogelijk na blikseminslag ontstaan. Dit meldt de politie Midden- en West-Brabant. Rond 13.00 uur was de brand onder controle. Er stonden 720 kalveren in de schuur. Het vee is door de brandweer uit de stal gehaald. Een veearts ter plaatse heeft heeft een aantal kalveren moeten afmaken omdat ze te erg gewond waren geraakt.

Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt. Het noodweer van vandaag heeft veel schade aangericht in Brabant. Er zijn geen gewonden gevallen door het noodweer. Wel zijn er veel meldingen binnen gekomen van wateroverlast. Weerinstituut KNMI heeft een waarschuwing met code ’oranje’ voor extreem weer ingetrokken. Toch kunnen er nog steeds onweersbuien losbarsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.