Home

Nieuws

Bouw centrale RWE/Essent mag doorgaan

Groningen - De bouw van de kolengestookte energiecentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven wordt niet stilgelegd.

Dat heeft de provincie Groningen vrijdag bekendgemaakt. Volgens gedeputeerde Wiebe van der Ploeg zijn veel van de bezwaren van de Raad van State, die woensdag een streep door de vergunning zette op grond van de natuurbeschermingswet, "reparabel'' en zal een nieuwe vergunning de eindstreep wel halen. "Een bouwstop is dus niet aan de orde,'' aldus Van der Ploeg.

De bouw van de kolengestookte energiecentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven wordt niet stilgelegd. Dat heeft de provincie Groningen vrijdag bekendgemaakt.

Natuur & Milieu en Greenpeace, die eerder met succes bezwaar maakten bij de Raad van State, hebben vrijdag aangekondigd dat zij een handhavingsverzoek bij de provincie zullen indienen, waarmee zij toch een bouwstop proberen af te dwingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.