Home

Nieuws

Boete voor Vion Schotland na dodelijk bedrijfsongeval

Livingstone – De Britse tak van Vion heeft van de rechtbank in Livingstone een boete gekregen van 100.000 pond (114.000 euro) wegens schuld aan een dodelijk bedrijfsongeval bij zijn vestiging in Broxburn in Schotland.

Bij het ongeluk kwam twee jaar geleden een 60-jarige werknemer om het leven toen hij geraakt werd door een vorkheftruck.

Volgens de arbeidsinspectie had de chauffeur van de vorkheftruck niet voldoende uitzicht omdat hij twee grote containers verplaatste. De inspectie stelt dat Vion Food Scotland de risico’s van dergelijke verplaatsingen van containers niet voldoende in beeld heeft gebracht en er ook niet voor had gezorgd dat dat op een veilige manier kon gebeuren. Ook ontbrak een afdoende veiligheidssysteem om te zorgen dat voetgangers op voldoende afstand zouden blijven van bewegende voertuigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.