Home

Nieuws 193 x bekeken 1 reactie

Boeren en NGO’s willen duurzame en kleinschalige landbouw

Krems – Agrarische productie moet voortaan plaatshebben op duurzame en sociaal rechtvaardige wijze op niet-industriële familiebedrijven. Dat kwamen 120 boerenorganisaties en NGO’s dit weekeinde overeen tijdens een congres in het Oostenrijkse Krem.

De deelnemende partijen zien deze eerste zogenoemde voedselsoevereiniteitsverklaring van het Nyeleni Europa Forum als een belangrijke stap op weg naar de hervorming van het huidige landbouwsysteem. Dat zou te veel gericht zijn op multinationals en te weinig op primaire producenten, jongeren en vrouwen.

In de verklaring staat dat dat de afstand tussen producent en consument moet worden verkleind en de omstandigheden van arbeiders dienen te worden verbeterd. Ook is een gelijkwaardiger toegang tot natuurlijke hulpbronnen essentieel, aldus de organisaties.

Eén reactie

  • no-profile-image

    duurzaam, sociaal, gezinsbedrijf, het zijn dezelfde holle loze woorden die veel mensen prediken die zonodig iets moeten zeggen
    denken ze nu werkelijk dat ze met deze teksten een steeds maar groeiende wereldbevolking kunnen voorzien
    denken ze bij sociaal ook aan de gezinnen die in hun optie 7 dagen in de week 24 uur per dag met hun bedrijfje bezig zijn
    wordt eens wakker en kijk om je heen, de wereld is groter als die boom waar je onder zit te mijmeren

Of registreer je om te kunnen reageren.