Home

Nieuws

Boeren Hof van Saksen moeten langer wachten op geld

Amsterdam – Boeren die in het financieel lang noodlijdende Hof van Saksen investeerden en akkoord gingen met een schikkingsvoorstel moeten langer wachten op hun geld. Ze zouden volgens het schikkingsvoorstel 15 procent van hun inleg ontvangen voor half augustus, maar moeten enkele weken wachten.

Vastgoedconcern Phanos en de banken Rabobank en ABN Amro stelden een schikkingsvoorstel op waarmee zo’n 700 van de 750 boeren die in Hof van Saksen investeerden akkoord gingen. Voor investeerders gold een deadline van 3 juli. In totaal investeerden boeren 27 miljoen euro in het recreatiepark.

Volgens een stichting voor gedupeerden, de Stichting Hypo Note Houders A, B en C is van afstel geen sprake. ”Het betreft juridische details”, aldus de woordvoerder van de stichting, Gijsbert van den Brink. Van irritatie is volgens hem geen sprake. ”De opstellers van het voorstel hebben beleggers meer tijd gegeven met het voorstel akkoord te gaan. Ze hebben ook afgezien van hun eis dat 100 procent instemt en afziet van juridische stappen.”

De overige vijftig boeren proberen het volledige door hen geïnvesteerde bedrag via een civiele dagvaardingsprocedure te verhalen op LTO Noord. LTO Noord bracht het beleggingsobject onder de aandacht.

Arkos Capital Group staat boven Hof van Saksen en is op zijn beurt onderdeel van de Phanos Groep. Directeur Peter Zwart stelt dat de deal nog eind deze week of begin volgende week definitief zal worden gemaakt. ”De lucht boven Hof van Saksen is daarmee opgeklaard.”

Als het schikkingsvoorstel is aangenomen zullen de rentelasten van het park meer dan halveren, aldus Zwart, die zegt dat het park de laatste weken ook profiteert van veel last-minute boekingen. ABN Amro en Rabobank verschaffen het meeste kapitaal, zo’n 8 miljoen, voor de schikking. LTO Noord brengt een half miljoen in. De banken staken in totaal na de deal 133 miljoen euro in het park, waarbij ABN Amro de grootste investering deed.

Of registreer je om te kunnen reageren.