Home

Nieuws

Bloembollenvak showt bijzondere gewassen

Lisse – Naast de bekende zomerbloeiende gewassen als lelies, dahlia’s en gladiolen, heeft het bloembollenvak nog heel veel meer soorten in aanbod die het in de zomerse maanden in de tuin, op het balkon, op de vaas of als potplant in de huiskamer goed doen.

Een voorbeeld daarvan is Haemanthus ‘King Albert’ die in de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt getoond door Th. J. de Groot. In feite is het een ouderwetse kamerplant die vanwege de bloeiwijze ook wel Poederkwast wordt genoemd en qua bloei enigszins lijkt op de Scadoxus. Het blad van laatstgenoemde soort is echter anders van vorm. Haemanthus is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en de planten kunnen bij een goede behandeling heel oud worden.

Andere bijzondere bol- en knolsoortenn in de keuringszaal zijn onder andere de prachtige en enorm lang bloeiende Nerine van de Maatschap Verdeling Nerine (NVM) en de Zantedeschia op pot van de Kapiteyn Group en op de vaas van W.P. van der Geest. Cees Breed showt een aantal soorten en cultivars van Colchicum die qua bloei hun tijd nogal vooruit zijn, alsook de piepkleine witte bloemen van Cyclamen cilicium. Bij deze plant komt eerst de bloem vol in ontwikkeling en pas daarna het blad. Van Breed en Chr. Van der Salm staan ook nog potten met voluit bloeiende Eucomis in de keuringszaal. En de bloei van dit product is al enkele weken aan de gang.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.