Home

Nieuws

Bloembollencoöperatie bewaart peren in cellen

Bovenkarspel – Bloembollencoöperatie CNB heeft dit jaar celruimte verhuurd aan perentelers in Noord-Holland.

Het gaat om bewaring tot februari in meerdere cellen voor meerdere telers. Volgens salesmanager van CNB Jos Duin is het vier jaar geleden ook gebeurd dat fruit werd gekoeld en heeft het vooral te maken met de grootte van de oogst. ”We hebben vijf jaar geleden cellen hiervoor aangepast. We gebruiken de ULO-cellen voor leliebollen en ijstulpen. Als de Conference in februari weg zijn, kunnen we daar weer mooi mee starten.”

CNB heeft meer ruimte voor fruitopslag doordat sinds 2008 minder leliebollen de cel in gaan. Toch ziet Duin ook daarin een herstel.

Eén van de telers die gebruikmaken van de koelcellen is Peter Jong uit Wijdenes. Zelf koelt hij zijn peren tot de jaarwisseling in mechanische cellen op het eigen bedrijf, maar voor de langere bewaring huurt hij cellen bij CNB en het voormalige bedrijvenpark WFO, waar The Greenery gevestigd was.

Of registreer je om te kunnen reageren.