Home

Nieuws 437 x bekeken 13 reacties

Bleker stelt visie mestbeleid uit

Den Haag – De staatssecretaris van landbouw, Henk Bleker, komt later met zijn voorstel voor het nieuwe mestbeleid.

Bleker had de Tweede Kamer eerder toegezegd voor september met de plannen voor het het vijfde actieprogramma nitraatrichtlijn te komen. Hij vraagt de Kamer nu om uitstel.

”Het bepalen van het kabinetsstandpunt, vooral als het gaat over de beheersing van de mestproductie, vraagt de nodige zorgvuldigheid”, schrijft Bleker aan de Tweede Kamer. Hij meldt dat er in het overleg met de sector veel vooruitgang wordt geboekt, maar dat meer tijd nodig is om tot een goede afronding te komen. Bleker verwacht zijn visie nu in september te presenteren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  We draaien een mestwet in elkaar waarbij klakkeloos van alles en nog wat bij elkaar wordt opgeteld, zonder enige onderbouwing. En we praten dan nog over zorgvuldigheid? De beste meneer Bleker moet wel een erg afwijkend gevoel voor humor hebben.

 • no-profile-image

  kat

  Kritische lezer, punt een: Bleker is géén 'beste meneer' maar een onversneden ongeciviliseerde schoft! Punt 2: over humor valt te twisten, maar over die van Bleker niet! Punt 3: Weg met het CDA!

 • no-profile-image

  katja

  Kritische Lezer, je woont in de buurt. Kom es langs aan de Veldzijdse Dwarsweg in Wilnis en dan zetten we een welshponyvleesboom op over het wansmakelijke verschijnsel Bleker. Ideaal om een avondje geheel vrijblijvend te gruwen in de Ronde Venen. Met wat geluk komt zusje Kathelijne van de Erasmus uit Rotterdam ook. Dan zit je er kittig bij met drie poezen om je heen!

 • no-profile-image

  katrien

  Hé Kat, lijkt me tof om die Kritische Lezer eens in het echt te zien. Zou leuk zijn als Kat ook kan komen, maar volgens mij doet ze virologisch onderzoek in Blijdorp. Voor Ab Oestersaus!

 • no-profile-image

  herkouwer

  Hoi, kat, kat en kat, wat zijn jullie toch een stelltje spindoctors. Die Bleker is zelf een en al shit, dus van die Oldambter Hengstenbolus hoeven de gedupeerde Minasboeren geen kale ouderlingenreet te verwachten.Die mestrotzooi sleept nou al jaren en men rolt van de ene minasblunder in de andere mestloketmalaise. Bleker is nu een visie aan het ontwikkelen zegt hij. Dat is dan voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid dat een bak fijngemalen poppenstrontdiarree een visie heeft!

 • no-profile-image

  Het pleit voor Bleker dat hij de nodige zorgvuldigheid betracht,als het gaat over het kabinetsstanpunt m.b.t de beheersing van de mestproduktie.Het heeft ingrijpende gevolgen voor degehele agrarische sektor.

 • no-profile-image

  Zucht.......

 • no-profile-image

  herkouwer

  Zeg dat wel Kritische Lezer. Hé Stee, wakker worden man. Jij loopt hele Grand Canyons aan Minasgaten achter. Dat'zogenaamde kabinetsstandpunrt is het CDA-standpunt en die lui zijn juist de veroorzakers van het mestwetgevingproleem.En dat durf jij 'zorgvuldigheid betrachten' te noemen? Het is onversneden criminaliteit!!!

 • no-profile-image

  Zo is het maar net Herkouwer.

 • no-profile-image

  herkouwer

  Stee, jij moest maar eens een paar uurtjes komen praten met de Kritische Lezer uit Amsterdam, Henk van de Pol uit Tollebeek, Koetje Boe uit Dongeradiel, Katja uit de Ronde Venen, Katrien van de WUR, Spotvogel uit Druten en met mij uit Loopstalstervaart. Dan zul jij dit moedwillige wanbeleid wel anders gaan omschrijven. "Zorgvuldigheid betrachten". La me niet lachen!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizer

  Herkauwer, je ken vanzelf proberen wat je wil, maar d'r is al veel te veel over die minastroep gediscussieerd. Nou komt die Stee het wiel weer uitvinden. Zo eentje hadden we twee jaar terug ook al. Piet Wisse uit Wouterswoude, weet je nog wel? Die was bedrijfslijder op de kalvermesterij van zijn heit en mem en studeerde daarnaast aan de WUR. Bleker wil toch zo graag de geschiedenis in als DE grote boerenbevrijder? Dan moet hij Hans Hillen vragen om een paar afgedankte Leopardtanks en F 16s en die hele mestwet overhoop schieten. Dan worden het pas echt minasmangaten!

 • no-profile-image

  Ja die Piet, hoe zou het met hem zijn? Toen Henk hem had ingemaakt is hij met de staart tussen de poten vertrokken. Sindsdien niets meer van vernomen. Is vast op de WUR aan het overleggen hoe ze dit enorme gezichtsverlies kunnen beperken.

 • no-profile-image

  katja

  Nou Kritische Lezer, daar kon je best nog weleens gelijk in hebben. Die Piet is een behoorlijk arrogant en hypergefrustreerd typetje.Ik probeerde hem in dat forum onder zijn zak te kietelen, maar daar zat alleen maar kalvershit aan. Gedsie! Mijn zusje Katrien loopt al jaren als undercover docent op de WUR rond en zij weet vast wel meer over die Wisse Wetenschapper.Mijn andere zusje, Kathelijne, is nog eens een blauwe maandagavond met die Piet wezen stappen in Dokkum, maar zij vond er in haar eigen woorden "geen slappe zak aan". Nou, en Kat kennende stelde het dus geen reet voor. (grappig hé dat we alledrie Kat heten: Onze ouders waren namelijk gek op poezen!!)

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.