Home

Nieuws

Betuwe uitzondering in gemiddeld hageljaar in fruit

Zoetermeer – De Onderlinge Fruittelers Hagelverzekeringsmaatschappij OFH noemt het schadebeeld in de fruitteelt in Nederland tot dusver gemiddeld.

Uitzondering daarop is het gebied rondom Geldermalsen, waar Fruitmasters gevestigd is. In een strook rond het Amsterdam-Rijnkanaal is twee keer in juni pittige hagel gevallen. Daar wordt de schade nu getaxeerd. Het is onduidelijk wat dat voor de Kanzi-productie betekent. Taxateurs taxeren nog altijd de schade.

Fruitmasters schat dat 30 procent van de telers met hagelschade te maken heeft dit jaar.

Vrijdag kreeg de OFH nieuwe meldingen binnen van hagelschade. Telers uit Midden-Limburg werden aan het eind van de ochtend verrast door stevige hagelbuien. ”Dat is in het zicht van de haven”, stelt een OFH-woordvoerder. ”We laten het een paar dagen wachten voordat de schade duidelijk is”, aldus de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.