Home

Nieuws 166 x bekeken

Bergen blij met nader onderzoek gasopslag

Bergen - De gemeente Bergen noemt het ,,heel positief'' dat de Raad van State heeft besloten nader onderzoek uit te laten voeren naar ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer. Dit heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten.

Bergen is blij dat eindelijk écht wordt geluisterd naar de zorgen. ,,Tot op heden kregen onze klachten weinig gehoor”, aldus de zegsvrouw. Het besluit komt volgens haar precies op tijd, omdat nog geen onomkeerbare werkzaamheden zijn uitgevoerd.

,,De voorbereidingswerkzaamheden zouden overlast kunnen veroorzaken voor onze inwoners en de natuur. Dat is voorlopig ook voorkomen.'' Bergen is de enige gemeente die zich nog verzet tegen de plannen voor ondergrondse gasopslag. De ongerustheid in het dorp is groot vanwege het gevaar op aardschokken en mogelijke schade aan de natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.