Home

Nieuws 245 x bekeken 1 reactie

België neemt maatregelen tegen dumpingprijzen

Brussel - De Belgische groentetelers verkopen momenteel hun groenten voor dumpingprijzen.

Zo ontvangen de telers door de nasleep van de Ehec-crisis en de weersomtandigheden maar een vierde van de prijs die ze normaal voor hun producten krijgen, zei Vlaams minister-president Kris Peeters na overleg met de sector. Dat meldt DeMorgen.be.

"Een historische crisis in de sector", aldus de Vlaamse regeringsleider. Hij belooft maatregelen op korte en lange termijn. Op lange termijn wil hij de groentensector beter "crisisbestendig" maken "zodat we niet elk jaar rond de tafel moeten zitten," zo sprak Peeters tijdens het overleg. In september zullen hiervoor de nodige beleidsinitiatieven opgestart worden. Zo kan nagedacht worden over het 'kloksysteem' dat gehanteerd wordt voor de verkoop in de veilingen.

agd.media

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ruikt dit systeem naar afspraken over minimum prijzen? heeft hier de Mededingings autoriteit geen moeite mee? Hebben we zelf deze instantie niet toegejuicht toen ze werd opgericht? Nu het ons even niet uitkomt,willen we ons in allerlei bochten wringen om onder de regels uit te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.