Home

Nieuws

Belgen verbaasd over NFO-uitlating perencampagne

Leuven – De Belgische fruitsector zal wel bijdragen aan een promotiecampagne voor Conference op de Duitse markt.

De uitlating van de Nederlandse fruittelersorganisatie NFO dat België niet meedoet, begrijpt de veilingkoepel VBT niet. ”We hebben in de aanloop wel een bedrag toegezegd voor dit afzetjaar. Dat zal wat ons betreft nog niet in 2011 zijn, maar wel in de tweede helft van het seizoen als meer zicht is op een gezamenlijk plan voor promotie in Duitsland voor de langere termijn”, zegt VBT-secretaris Philip Appeltans.

Ook de ramp met het noodweer bij Belgische perentelers doet daar geen afbreuk aan. De campagne richting Duitse supermarkten moet de markt voor de langere termijn beïnvloeden. Een tijdelijke daling van het aanbod in België speelt daarbij geen rol, stelt hij.

Aanvankelijk verwachtten de perentelers in België 8 procent meer peren te plukken door uitbreiding van het areaal. De komende dagen verwachten de Belgische veilingen een bijstelling te kunnen geven van het perenaanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.