Home

Nieuws 608 x bekeken

Beleggers Hof van Saksen krijgen geld terug

Rolde – Beleggers in vakantiepark Hof van Saksen bij Rolde (Drenthe), die afstand hebben genomen van verdere vorderingen, hebben 15 procent van hun inleg teruggekregen. Dat maakte Stichting Hypo Note, dat de belangen van de beleggers behartigt, maandag bekend.Hof van Saksen verkeert in financiële problemen. In een plan van de banken om het vakantiepark te redden, konden beleggers 15 procent van hun inleg terugkrijgen. Zo’n 750 boeren hadden in totaal 27 miljoen euro ingelegd. Ongeveer 90 procent van de beleggers heeft volgens Hypo Note gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een deel van hun inleg terug te krijgen.

Een groep van ruim 50 boeren heeft de schikking niet geaccepteerd en maakt de gang naar de rechtbank. Zij zeggen dat LTO Noord hen onrechtmatig het advies heeft gegeven om te beleggen in het vakantiepark. LTO zou als adviserend tussenpersoon niet over een vergunning beschikken. De boeren eisen daarom 4 miljoen euro terug, die zij in het Hof van Saksen hebben gestoken.

Of registreer je om te kunnen reageren.