Home

Nieuws

Bedrijven halen trucks van de weg

Snoepfabrikant Mars Nederland, suikerproducent Suiker Unie en chemiebedrijf Huntsman hebben zich gemeld als nieuwe klanten van de binnenvaart.

In het bijzijn van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verklaarden zij donderdag in Rotterdam hun spullen vaker over het water te gaan vervoeren. Dat scheelt jaarlijks bijna 7000 trucks op de weg.

Bureau Voorlichting Binnenvaart probeert namens de sector voor elkaar te krijgen dat meer bedrijven switchen van wegvervoer naar transport over water. Dit zijn de eerste resultaten.
De binnenvaart wordt ook door het kabinet gezien als een sector die veel meer kan bijdragen aan het ontlasten van de wegen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Havenbedrijf Rotterdam heeft als doelstelling dat in 2020 45 procent van het transport naar het (Europese) achterland over het water gaat. Nu is dat nog 33 procent.

Het is volgens Schultz ook in het eigen belang van bedrijven om de binnenvaart in te schakelen, ook omdat duurzaamheid onder hun klanten een steeds belangrijkere rol speelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.