Home

Nieuws 1 reactie

Bayer dreigt productie uit Duitsland te halen

Frankfurt - Het Duitse chemieconcern Bayer, bekend van de aspirine, dreigt zijn chemische productie uit Duitsland weg te halen en elders onder te brengen omdat de stroomrekening te hoog oploopt.

Dat heeft alles te maken met het Duitse besluit om kerncentrales af te schaffen.
"Het is belangrijk dat we concurrerend blijven ten opzichte van andere landen. Anders zou een wereldwijd opererend bedrijf als Bayer kunnen overwegen zijn productie naar een land te verplaatsen waar de energiekosten lager zijn'', zei topman Marijn Dekkers in een zaterdag gepubliceerd interview met WirschaftsWoche.

Energiebedrijf E.on zou om dezelfde reden 10.000 mensen de laan uitsturen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Deze overweging van Bayer geldt ook voor Nederlandse bedrjven die energie slurpen als wij denken dat het best een beetje meer mag kosten. Tot nu toe heeft Nederland de hogere energie koste voor "duurzame" energie nog afgewenteld op de burger via subsidie uit de belasting pot. Maar ook die extra belastingen komen uit eindelijk ook in de kosten van het eindproduct tot uiting. Hoezo concurerend bezig zijn op de lange termijn? Als een bedrijf nu en morgen niet overleeft, kan het wel klaar zijn voor overmorgen, maar overmorgen komt voor hem niet meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.