Home

Nieuws

Bauernverband wil verbod op dumpprijzen voor voedsel behouden

Berlijn – Het Bauernverband dringt bij minister van economische zaken Philipp Rösler aan op behoud van het verbod op de verkoop van voedingsproducten onder de inkoopprijs.

De door de Duitse bewindsman aangekondigde opheffing van het verbod met ingang van 2013 is niet aanvaardbaar, schrijft boerentopman Gerd Sonnleitner aan Rösler. Naar de visie van het Bauernverband ontkent de minister het duidelijk preventieve effect van de regeling. ”Juist bij zuivelproducten en vlees en vleeswaren kwam het telkens weer tot onverklaarbare prijsdalingen in de detailhandel, zodat de verdenking bestond dat onder de kostprijs werd verkocht. Een prijsgevecht tussen de grootgrutters veroorzaakte een forse druk op de producentenprijzen. Op den duur betekent zoiets ook een risico voor de kwaliteit van levensmiddelen,” houdt de bond de minister voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.