Home

Nieuws 186 x bekeken

Bauernverband protesteert in Brussel

Brussel – Het Bauernverband protesteert in Brussel tegen voornemens van de Europese Commissie om mest tot afval te bestempelen als deze gebruikt wordt voor vergistingsdoeleinden.

”Een veehoudend bedrijf kan en mag niet als afvalbehandelingsinstallatie worden gecategoriseerd, ook niet als het zich met biovergisting bezig houdt,” schrijft de Duitse boerenfederatie aan de Europese Commissie.

De onenigheid is terug te voeren op de Duitse opvatting van de Europese kaderrichtlijn afval. De regering in Berlijn vindt met het Bauernverband dat mest voor biovergisting niets met afval te maken heeft, vooral niet omdat de restfractie na de vergisting alsnog op het land kan worden ingezet. ”De bestempeling van mest als afval is ook volledig in strijd met de doelstellingen van de EU voor de uitbouw van duurzame energie,” aldus het Bauernverband.

Of registreer je om te kunnen reageren.