Home

Nieuws 158 x bekeken 2 reacties

Atsma pakt begroeiing uiterwaarden aan

Den Haag – Staatssecretaris Joop Atsma (milieu) wil 75 miljoen euro vrijmaken voor het bestrijden van overmatige begroeiing in de uiterwaarden.

Hij hoopt hiermee de waterveiligheid te bevorderen.

Volgens Atsma is goed onderhoud van de uiterwaarden noodzakelijk om rivieren tijdens hoog water voldoende ruimte te geven. Nu is daar echter nog onvoldoende aandacht voor. In het najaar maakt hij bekend welke locaties aangepakt zullen worden en waar het geld vandaan moet komen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft deze maatregel nauwelijks effect op boeren. ”Het gaat om struiken en bomen en die hebben agrariërs toch nauwelijks op hun land staat”, zegt zij.”

Naast deze inhaalslag werkt Atsma aan een wetsvoorstel om de begroeiing in de uiterwaarden structureel bij te houden. Over de inhoud daarvan wil hij nog niets kwijt. De verwachting is dat de wet in 2013 in werking kan treden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    maas

    in de jaren 60/ 70 boerden mijn ouders op de uitewaarden het was toen zelfs verboden om struiken , bomen etc daar te hebben. maar als resultaat van alle geitenwollen sokken figuren moest het zonodig allemaal natuur worden en mocht er niets aan gedaan worden, Nu dus maar de geldkraan weer open draaien om het gekke gedoe van de laatste 20 tal jaren weer op te knappen. En wie o wie draait er weer voor op de gewone burger
    Ben blij dat mij geld daar niet meer aan verkwanseld word

  • no-profile-image

    Ach Maas, dan wordt je geld wel aan andere gektes verkwanseld. Want verkwanselen zullen we, hoe dan ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.