Home

Nieuws 185 x bekeken

Atsma komt met nieuw onderzoek scheefgroei waterschapslasten

Den Haag – Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu gaat opnieuw onafhankelijk onderzoek laten doen naar de scheefgroei van waterschapslasten voor boeren in het westen en midden van het land.

Die toezegging deed Atsma na het in ontvangst nemen van een petitie van LTO-bestuurders. Atsma erkent dat er een fout in de wet zit, maar benadrukt dat deze pas in 2014 hersteld kan worden, bij de herziening van de waterschapswet.

LTO pleit voor een tussenoplossing, om de boeren die nu kampen met te hoge waterschapslasten tegemoet te komen. Atsma zegt mee te willen zoeken naar een oplossing, maar hij wil een waterbedeffect voorkomen, waarbij boeren in andere gebieden juist meer moeten gaan betalen door de tussentijdse aanpassing.

Atsma is bereid mee te denken aan een tussenoplossing, maar dit moet juridisch wel haalbaar zijn.
LTO heeft becijferd dat agrariërs door de bestaande kostentoedeling de afgelopen drie jaar al meer dan 180 miljoen euro teveel betaald aan waterschapslasten.

Atsma wil voor september met een oplossing komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.