Home

Nieuws

Amerikanen eten meer hamburgers maar zijn wel bewuster

Chicago – De consumptie van hamburgers in Amerika is de laatste twee jaar flink toegenomen. Wel is er meer interesse in vlees dat zonder hormonen en antibiotica is geproduceerd.

Dit blijkt uit een studie van het Amerikaanse marktonderzoekbureau Technomic, Inc. Uit de studie blijkt dat Amerikanen meer hamburgers eten dan 2 jaar geleden. 48 procent van de Amerikanen zegt minstens 1 keer per week een hamburger te eten, tegen 38 procent in 2009. Een van de reden voor de toename is dat hamburgers steeds vaker onderdeel zijn van snelle afhaalmenus.

Het onderzoeksbureau concludeerde ook dat Amerikanen anders zijn gaan denken over vlees en vleesproductie. Zo blijkt dat jongeren meer interesse hebben in vegetarische hamburgers. 23 procent van de ondervraagden tussen de 18 en 34 jaar zegt het belangrijk te vinden dat vegetarische hamburgers worden aangeboden in restaurants.

De interesse in biologisch, hormoonvrij en antibioticavrij vlees is ook toegenomen in vergelijking met 2009. De kaassoort die het meest wordt gebruikt voor hamburgers is American, maar Amerikanen hebben in de studie aangegeven dat ze liever Cheddar kaas op het broodje willen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.