Home

Nieuws 290 x bekeken

Almere onderzoekt Floriade 2022

Almere – Na onder andere Haarlemmermeer, de kop van Noord- Holland en Boskoop gaat ook Almere onderzoeken of de stad zich kandidaat stelt voor de Floriade in 2022. Dat meldt de provincie Flevoland.

Als eerste stap wordt onderzocht of er maatschappelijk voldoende draagvlak is. Na deze zomer moeten Nederlandse gemeenten bij de Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR) aangeven of ze zich definitief kandidaat willen stellen.

Naast het draagvlakonderzoek, bekijkt de gemeente ook of er financieel dragende partijen te vinden zijn. Almere wil niet alleen met de nationale overheid en de provincie spreken, maar ook met Lelystad en andere gemeenten in de regio, boeren en onderwijsinstellingen.

Het college gaat ervan uit dat het bedrijfsleven belangstelling zal tonen omdat een Floriade kan leiden tot een aanzienlijke economische spin-off. De KvK en de Rabobank doen daar momenteel onderzoek naar. Als uit de gesprekken blijkt dat er voldoende draagvlak is voor een Floriade in Almere, legt het college in oktober een voorstel aan de gemeenteraad voor.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.