Home

Nieuws

Allium 'Summer Drummer' met ellenlange stengels

Lisse - Het sortiment Allium is met meer dan zevenhonderd soorten zeer breed. Kwekerij Boltha BV toont de Allium Summer Drummer met ellenlange stengels.

De bolronde bloem ontwikkelt zich prima richting zaadstadium. In de keuringszaal bij de CNB in Lisse in deze Allium in volle glorie te bewonderen.

In de zaal ook een flink aantal soorten en cultivars van de Kuiflelie Eucomis. Onder andere enkele nieuwe cultivars van Chr. Van der Salm, J. en P. Snoek en van Cees Breed. Ook zijn er nog prachtige exemplaren van Zantedeschia te bewonderen, waaronder ook Zantedeschia op pot van de Kapiteyn Group. Vijf tot zes bloemen is heel normaal en zeker is ook dat het zo tot kamerplant gepromoveerde product heel lang bloeiplezier geeft.

Verder in de keuringszaal de zich ontwikkelende bloei van de diepblauwe Gentiana ‘Marsha’ van het CNB Greenteam en van Dames & Beelen de rode Watsonia meriana en Chasmante floribunda waarvan zowel de bloei als de forse bessen worden getoond. Deze variant is zeer goed bruikbaar voor het samenstellen van boeketten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.