Home

Nieuws 221 x bekeken

Ahold wil winkels in Duitsland openen

Zaandam – De belangrijkste distributeur van Nederlandse landbouwproducten Ahold wil winkels openen in het westen van Duitsland. In steden als Düsseldorf en Keulen ziet het supermarktconcern voldoende mogelijkheden voor de gemakswinkel ’AH-to-go’.

De supermarktketen kon in belangrijke markten hogere grondstofkosten niet doorberekenen aan klanten en zag daardoor druk op winst. Ook is de klant gevoeliger voor acties en koopt deze meer huismerkartikelen.

Ahold zag de omzet afgelopen kwartaal met 3,5 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 6,87 miljard euro. De operationele winst daalde met ruim 20 procent tot 275 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 199 miljoen euro 1,5 procent lager uitkwam. De resultaten lagen bovendien onder de verwachting van de markt.

Door scherp op de kosten te letten voorkwam Ahold een grotere daling van de resultaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.