Home

Nieuws 240 x bekeken

Agrarische sector ziet verkocht volume weer toenemen

Amsterdam – De agrarische sector verkoopt in volume dit jaar 1,5 procent meer dan een jaar eerder. Dat voorspelt het ING Economisch Bureau.

De groei ligt daarmee bijna twee maal zo hoog als een jaar geleden. In 2012 zal de sector het verkoopvolume opnieuw zien stijgen en wel met 1,7 procent, aldus de bank.

De groet van de agrarische sector komt zodoende meer in lijn met het gemiddelde van alle economische sectoren. In 2010 liep de sector nog ver achter. In 2011 zal de groei nog 0,3 procent achterliggen, maar in 2012 komt de groei overeen met dat van de totale economie.

De agrarische sector wordt bij economische neergang doorgaans later getroffen dan andere economische sectoren, aldus ING, maar herstelt ook wat langzamer. Opvallend is dat de groothandel een onstuimige volumegroei van 6,6 procent in 2010 ziet afnemen tot jaarlijks 2 procent groei in 2011 en 2012.

De bouw, zakelijke dienstverlening en horeca zien na krimp in 2010 de volumes weer stijgen. Van alle economische sectoren groeit de overheid en het onderwijs de komende jaren het minst.

Of registreer je om te kunnen reageren.