Home

Nieuws 193 x bekeken

Agco investeert in Chinese productie

Duluth – Agco investeert 300 tot 350 miljoen dollar (210 tot 245 miljoen euro) in Chinese productie van trekkers. Dat heeft topman Martin Richenhagen bekendgemaakt aan persbureau Bloomberg.

De fabriek wordt gebouwd vanaf oktober maar zal naar verwachting pas eind 2012 in productie komen.

In de fabriek zullen trekkers met een vermogen van maximaal 125 pk worden gebouwd. Om welke merken het gaat of waar de fabriek komt, is niet bekendgemaakt. Agco is merkhouder van Challenger, Fendt, Valtra en Massey Ferguson.

Het bedrijf uit Georgia ziet China met India als de grootste groeimarkt in Azië. In april maakte Agco bekend een belang te willen nemen van 80 procent in de Chinese machinebouwer Shandong Dafeng. Agco wil naast trekkers ook combines voor de oogst van graan, rijst en soja op de Chinese markt brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.