Home

Nieuws 343 x bekeken

Afzet Pink Lady groeit minder snel dan verwacht

Parijs – De afzet van appels van het clubras Pink Lady is in het seizoen 2010/2011 minder hard gestegen dan verwacht.

De organisatie mikte op een groei in volume van 5 tot 10 procent, maar zag de groei beperkt tot een kleine 4 procent. Dit seizoen is 111.500 ton van de van origine Franse appel verkocht. Daarmee blijft Pink Lady aan de top van de Europese clubrasafzet.

Dee Europese afzetorganisatie Pink Lady Europe zegt ondanks de tegenvallende verkopen in een verklaring blij te zijn met de resultaten. De markt is volgens Pink Lady Europe volwassen en consistent gebleken. Bovendien groeide de afzet het seizoen 2009/2010 wel bijzonder onstuimig met 32 procent. Mogelijk kopen consumenten de duurdere appel minder nu de economische onzekerheid toeneemt.

De Duitse markt blijft de grootste markt voor Pink Lady maar de belangrijkste groei vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk (25 procent) en in Frankrijk, Italië en Denemarken (20 procent). In Spanje, Italië en Rusland werd de groei nog tegengehouden omdat slechts beperkt volumes voorradig waren aan het begin van het seizoen.

Pink Lady Europe richt zich voor het komende jaar in West-Europa vooral op een vergelijkbare groei als in het afgelopen seizoen. Daarbuiten zal de groei duidelijk hoger moeten liggen. Naast Midden-Europa richt de organisatie zich ook op afzet in Singapore, Israël, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten.

Pink Lady is tien jaar geleden gelanceerd. Het betreft een kruising tussen Lady Williams en in Nederland bekende Golden Delicious. De zoete appel wordt geteeld in verschillende regio’s van Frankrijk, Italië en de Spaanse autonome regio Catalonië.

Of registreer je om te kunnen reageren.