Home

Nieuws 230 x bekeken

Actiegroep tegen ontpoldering richt zich tegen Vlaamse dijkafgraving

Nieuw-Namen - De actiepgroep Redt onze polders heeft bij de afgraving van de dijk voor de ontpoldering van de Vlaamse Prosperpolder een bord geplaatst 'Tot hier en niet verder.'

De Zeeuwen protesteren hiermee tegen de ontpoldering van het landbouwgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Magda De Feijter van de actiegroep roept de Vlamingen op zich te realiseren dat de Hedwigepolder echt niet ontpolderd wordt en dat men daar rekening mee moet houden. Het bord staat bij de grenspaal tussen Nederland en België.

België zet de werkzaamheden voor ontpoldering van de Prosperpolder gewoon door. Vorige week werd de dijk tussen de Prosperpolder en de Hedwigepolder afgegraven. De Vlamingen houden zich aan het verdrag van 2005, waarin is afgesproken dat zowel de Vlaamse Prosperpolder als de naastgelegen Nederlandse Hedwigepolder onder water worden gezet. De werkzaamheden voor de ontpoldering van het Vlaamse grondgebied is in volle gang.

In juni presenteerde staatssecretaris Henk Bleker van landbouw een plan waarin de Hedwigepolder niet ontpolderd hoeft te worden. Hij kreeg vanuit België veel kritiek op dit nieuwe alternatief.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.