Home

Nieuws 641 x bekeken

Aardappelvezels vroeg op de markt

Foxhol – Avebe is vandaag begonnen met de uitlevering van aardappelpersvezels. Dat is bijna een maand eerder dan vorig jaar.

De vezels worden in euro’s gerekend ook iets duurder in de markt gezet dan vorig jaar. Bij een volle vracht kosten de aardappelpersvezels 31 euro per ton, bij levering van een enkele wagen moet 2 tot 3 euro meer worden neergeteld. Gerekend naar voederwaardeprijs is persvezel even duur als vorig jaar, stellen deskundigen. Dat komt omdat het algehele prijsniveau voor veevoer dit jaar behoorlijk hoge is dan vorig jaar.

Vorig jaar startten de eerste leveringen van persvezel op 6 september en kostten de persvezels € 28,50 per ton. De Avebe-campagne loopt naar verwachting tot maart 2012. In totaal zal er ruim 400.000 ton persvezel beschikbaar komen.

De hervatting van de verkoop van perspulp door Cosun/Duynie is gepland voor 22 augustus. Daarvoor zijn nog geen prijzen bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.