Home

Nieuws 171 x bekeken

Aantal faillissementen in land- en tuinbouw gedaald

Voorburg - Het aantal faillissementen in de agrarische sector en visserij, exclusief eenmanszaken, is het afgelopen kwartaal fors afgenomen.

In het eerste kwartaal gingen 37 bedrijven in deze categorie failliet en in het tweede kwartaal 13 bedrijven. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS publiceerde eerder dat inclusief eenmanszaken in de eerste helft van het jaar 59 bedrijven failliet gingen. In de helft van de gevallen ging het om een eenmanszaak.

In totaal zijn in het eerste halfjaar in Nederland 3.000 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet gegaan. Dat is 7 procent minder dan een jaar geleden. In het tweede kwartaal nam het aantal faillissementen in de transportsector af, maar ging juist een groter aantal horeca-ondernemers failliet.

Of registreer je om te kunnen reageren.