Home

Nieuws

Aantal bevers in Flevoland groeit

Lelystad - Het aantal bevers in Flevoland groeit. Tijdens de eerste bevertelling in 2000 werden negen bevers geteld. Nu is dat aantal opgelopen naar minimaal 74. Dat meldde Landschapsbeheer Flevoland vandaag.

Omdat het aantal bevers met uitsterven werd bedreigd, besloot de beverwerkgroep van de Zoogdiervereniging en Landschapsbeheer Flevoland jaarlijks de burchten en bevers in kaart te brengen. Jarenlang was de bever vooral te vinden in de driehoek Almere-Zeewolde-Lelystad. De laatste twee jaar zijn er steeds meer in Oostelijk Flevoland.

Zo'n twintig jaar geleden ontsnapten enkele bevers uit het Natuurpark in Lelystad en kregen nakomelingen. Zo ontstond in Flevoland een eigen populatie. Omdat er maar weinig beverburchten waren, werden ze goed in de gaten gehouden.

De provincie Flevoland houdt bij de aanleg van oevers rekening met de voorkeuren van bevers, zodat zij zich er kunnen vestigen. De dieren maken hun burcht het liefst in steile oevers met een diepte van minstens 50 centimeter.

Of registreer je om te kunnen reageren.