Home

Nieuws 201 x bekeken

ABN Amro en Rabobank nog niet akkoord met redding Hof van Saksen

Amsterdam – ABN Amro en Rabobank zijn nog niet akkoord met een schikkingsvoorstel dat bungalowpark Hof van Saksen moet redden.

Zo’n 750 boeren investeerden via een rechtsvoorganger van LTO Noord Verzekeringen in het park en dreigen zonder redding hun inleg van 27 miljoen euro te verliezen. Als het schikkingsvoorstel doorgang vindt, krijgen de 700 boeren die akkoord gingen met het schikkingsvoorstel – en een afstandsverklaring die betrokkenen vrijwaart van schuld, 15 procent van hun inleg terug. De overige vijftig boeren gingen niet akkoord en zoeken via de rechter compensatie bij LTO Noord.

LTO Noord bracht het beleggingsobject voor vastgoedontwikkelaar Phanos onder de aandacht van boeren. Hiervoor had het echter niet de juiste vergunning. Dat de banken nu dralen komt als een verrassing, omdat de banken eerder een harde deadline stelden aan beleggers. Die moesten voor 12 juli akkoord gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.