Home

Nieuws 212 x bekeken

ABN Amro boekt forse winst

Amsterdam - ABN Amro heeft in het eerste halfjaar een forse winst geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De winst kwam uit op 864 miljoen euro, tegen een verlies van 968 miljoen euro vorig jaar. Dat heeft het bankconcern vrijdag bekendgemaakt. De onderliggende winst, waarbij het afstoten van onderdelen en de kosten van integratie achterwege worden gelaten, bedroeg 974 miljoen euro, tegen 325 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

ABN Amro schrapt in de komende 3 tot 4 jaar in totaal 2.350 arbeidsplaatsen. Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen.

ABN Amro maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.