Home

Nieuws

Zuid-Korea wil importtarief varkensvlees verlagen

Seoel – Zuid Korea overweegt de importtarieven voor varkensvlees te verlagen en meer varkensvlees te importeren. Dit heeft de minister van financiën Bahk Jae-Wan gezegd tijdens een vergadering over de inflatieproblematiek in het land.

De Koreaanse regering wil met deze stap stabilisering van de voedselprijzen en vermindering van de inflatie bewerkstelligen. In dat kader roept de Koreaanse regering ook bedrijven en distributeurs op tot meer samenwerking en prijsmatiging. In verband daarmee wil de Koreaanse regering de consumenten via internet voorlichting geven over de prijzen en prijsvergelijkingen geven.
Zuid-Korea had de laatste maanden te maken met een fikse inflatie van ruim 4 procent. De vrees is dat de hoge inflatie het economische herstel van het land kan afremmen.

Zuid-Korea is een belangrijke exportbestemming voor Europees varkensvlees. Vorig jaar importeerde het land 100.796 ton varkensvlees uit de EU; bijna 4 procent van de totale Europese varkensvleesexport. Het ziet er naar uit dat de export van varkensvlees naar Korea dit jaar flink groter uit kan pakken Over de eerste vier maanden van dit jaar importeerde Korea al 83.208 ton varkensvlees uit de Europese Unie. Het land is daarmee in hoeveelheid de derde exportbestemming en is goed voor 8,5 procent van de totale export. Vergeleken met vorig jaar is de Europese export van varkensvlees met 141 procent gegroeid.

Een belangrijke oorzaak voor deze ontwikkelingen ligt in de omvangrijke MKZ-epidemie die het land eerder dit jaar heeft geteisterd. Daardoor is de rundveestapel gedecimeerd en ook de eigen productie van varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.