Home

Nieuws

Zorgen over brandveiligheid Noordoostpolder

Emmeloord - Vrijwilligers van de brandweer in de Noordoostpolder hebben in een open brief hun zorgen geuit over het verbod om met hun eigen auto op een melding af te gaan.

De brandweerlieden vrezen voor drastische gevolgen voor de veiligheid van de inwoners van het gebied als ze eerst langs de kazerne moeten. Een woordvoerder van de brandweer liet donderdag weten dat de vrijwilligers alleen nog met een dienstauto naar een brand mogen rijden als de brandweerwagen al zonder hen onderweg is. Dit zou veiliger zijn voor de vrijwilligers.

Omdat veel vrijwilligers buiten de dorpen werken, bijvoorbeeld als agrariër, gebeurt het nu regelmatig dat de brandweerwagen alvast zonder volledige bezetting vertrekt. De overige vrijwilligers rijden rechtstreeks naar de brand, zodat er ter plaatse toch een voltallige bezetting is. Ook vrijwilligers die te laat bij de kazerne zijn, rijden in hun eigen auto naar de plek des onheils.

De brandweer wil hier vanaf, omdat de vrijwilligers niet zelden in hun haast bij een ongeluk betrokken raken.

Of registreer je om te kunnen reageren.