Home

Nieuws 288 x bekeken

Zoete aardappel wint aan populariteit in VS

Chase - De zoete aardappel wint aan populariteit in de Verenigde Staten. Vooral de gezondheidsbewuste consument kiest vaker voor de zogenoemde sweetpotato.

Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw is de consumptie van zoete aardappelen in de periode van 1998 tot 2008 met bijna een kwart toegenomen. De totale waarde van de consumptie bedroeg in 2009 meer dan 400 miljoen dollar (275 miljoen euro volgens de huidige koers).
De toenemende vraag en productie noopt de telers maatregelen te nemen om de ziektedruk laag te houden. Onderzoek van het Sweet Potato Research Station van de universiteit van Louisiana laat zien dat de kwaliteit van de oogst afneemt, als de telers zelf hun aardappelen vermeerderen voor een volgende oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.