Home

Nieuws 163 x bekeken

Wiesenhof-medewerkers in het geweer tegen beeldvorming

Dannenberg – De medewerkers van de Duitse pluimveeverwerker Wiesenhof pikken het niet langer dat de vleeskuikenhouderij en de verwerkende sector steeds verder worden gecriminaliseerd door actiegroepen en media.

In een open brief die ondernemingsraden en producentenorganisaties gezamenlijk hebben opgesteld, tekenen ze bezwaar aan tegen het feit dat hun bedrijf, Wiesenhof, puur op grond van zijn naamsbekendheid steeds weer onder vuur wordt genomen in campagnes tegen de intensieve vleeskuikenhouderij.

De aanleiding voor de stap ligt in een documentaire die de ARD eerdaags uitzendt met als titel ’Hoe een pluimveeconcern mensen, dieren en milieu uitbuit’.

De ondertekenaars van de brief verweren zich tegen het beeld dat steeds wordt opgeroepen als zouden ze dierenmishandelaars zijn. Ze roepen de media op om minder subjectief te berichten en pleiten voor een objectievere en genuanceerdere verslaggeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.